През декември ще бъде готова новата сграда на детска градина 

...
През декември ще бъде готова новата сграда на детска градина 
Коментари Харесай

Изграждат „зелена“ детска градина в столичния район „Люлин“

През декември ще бъде подготвена новата постройка на детска градина   № 197 „ Китна градина ” в регион „ Люлин “. Това стана ясно при инспекцията на обекта, направена от кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.-кмета Ангел Джоргов.

Детско заведение е част от Програмата за строителство на детски градини 2021-2023 година на кмета Фандъкова . Новата постройка е за шест групи и е построена на мястото на съществуваща остаряла сграда - изпълнена на гредоред и намираща се в неприятно положение, оповестиха от Столична община.

" В новата детска градина ще има две групи повече, а местата за банкет на децата ще бъдат оповестени в системата за банкет още през декември ", сподели кметът на регион „ Люлин “ Милко Младенов.   
 Столична община
Детското заведение е с просторни занимални и спални пространства, зала за спорт и музикални занимания, както и площадки за игра, съобразени с възрастта на децата. Сградата е проектирана с налична архитектурна среда.

В детската градина са изпълнени ограничения за енергийна успеваемост, с потребление на възобновими източници на сила. Фасадата е с термо-панели, а отоплението, осветлението и затоплянето на водата са решени с пелетно отоплително тяло и фотоволтични панели, които са инсталирани на покрива на детското заведение.

" Специална система ще събира дъждовната вода и тя ще се употребява за поливане на зелените площи в детската градина. Тези решения трансформират новата детска градина в „ зелена постройка “, сподели кметът на регион „ Люлин “ Младен Младенов.

„ До края на годината  чакам да бъдат въведени в употреба още четири здания на детски градини, сподели столичният кмет Фандъкова. Тя изрази и увереността си, че кметовете на региони ще работят отговорно и интензивно, по този начин, както кметът на „ Люлин “, с цел да бъдат разкрити още нови места за децата.

Планираните нови места са в ДГ №16 " Приказен свят " в регион „ Студентски “, нова детска градина за две групи в кв. „ Сеславци “ - регион „ Кремиковци “, както и две преустроени здания в регион „ Триадица “ и регион „ Връбница “.

В момента тече строителството на още 13 здания за детски ясли и детски градини в регионите: „ Възраждане “, „ Триадица “, „ Витоша “, „ Овча Купел “, „ Подуяне “, „ Искър “, „ Надежда “, „ Панчарево “, „ Красно село “ и „ Люлин “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР